GOKO Restauracja Japońska

ul. Ratajczaka 18 (pod kinem Apollo)

godziny otwarcia: 12:00-23:00

Przystawki

WAKAME SARADA – marynowane glony w oleju sezamowym z płatkami chili oraz aksamitnym serkiem sojowym

Rice paper maki

TOFU – serek sojowy z owocem sezonowym raz świeżymi warzywami zawinięty w płatek ryżowy

Zupy

MISO SHIRU WEGE – łagodny bulion na bazie pasty sojowej z dodatkiem glonów wakame oraz aksamitnego serka tofu *

BEJITARIAN SUPU – delikatna gyoza z wegetariańskim farszem zanurzona w warzywnym bulionie z dodatkiem świeżej limonki oraz grzybów

Goko special fusion

KOKONATSU SHIITAKE – marynowane grzyby shitake smażone w wiórkach kokosowych podane na kulkach z zakwaszanego ryżu

Szef kuchni poleca 

NASU VEGE – kieszonki z bakłażana nadziewane warzywnym farszem z rodzynkami zanurzone w chrupiącej tempurze, podawane z ryżem i dwoma sosami.

YAKI TOFU SOBA – smażone kawałki tofu z prażonymi orzeszkami pini, grzybami i świeżymi warzywami oraz gryczanym makaronem soba

Sushi 

NIGIRI

OSHINKO – marynowana rzodkiew

ABOKADO – awokado

SHITAKE – grzyby shitake

INARI – smażone tofu

HOSOMAKI

KAPPA – ogórek

OSHINKO – marynowana rzodkiew

KANPYO – marynowana tykwa

ABOKADO – awokado

URAMAKI

VEGE – oshinko, kampyo, shitake, wiosenna cebulka

DATE

YASI RYORI – grzyby shiitake, awokado, kampyo, oshinko, ogórek

 

normalnie miso jest robione na ekstrakcie z tuńczyka, więc do puki się nie pójdę dopytać, uważajcie 😉

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s