Wypas

ul. Jackowskiego 38

Tapasy

FALAFEL + PITA +RAITA JOGURTOWA + TABBOULEH (opcja GF)

MINI- SAMOSY +CZATNEJ TAMARANDYNOWY +RAITA JOGURROWA

FOUL – potrawka z fasoli fava + pita (opcja GF)

Zupy

TOMKA – słodko- pikantna kremowa zupa na bazie mleczka kokosowego. Podawana z tofu, makaronem ryżowym, kiełkami fasoli mung, świeżą kolendrą i limonką (GF)

RAMEN – japoński rosół na bazie warzyw, czosnku, imbiru i sosu sojowego. Podawany z makaronem gryczano- pszennym, marynowanym tofu, dymką, białą rzodkwią, marchewką, kiełkami fasoli mung, glonami, kapustą pak- choi, listkami szpinaku i prażonym sezamem.

ZUPA DNIA – codziennie inna

Talerze

TAJSKI – tajskie czerwone, kremowe, słodko- pikantne curry na bazie mleka kokosowego z dodatkiem trawy cytrynowej i liści limonki. Podawane z ryżem basmati , smażonym tofu, piklami z warzyw sezonowych oraz ciepłym chlebkiem pita. (opcja GF)

INDYJSKI – orientalny naleśnik z ciecierzycy z pikantnym nadzieniem na bazie zielonego groszku i ziemniaków. Podawany z sałatką ze świeżego szpinaku i pomidorów oraz dwoma sosami: czatnej tamaryndowym i raitą jogurtową. (GF)

ARABSKI – foul, czyli potrawka z fasoli fava z pomidorami i świeżą miętą. Podawana z ciepłą pitą, falafelem (kotlecik z ciecierzycy), marynowaną rzodkwią, sałatką taboulleh, marchewkami w harissie oraz szpinakiem. (opcja GF)

INDONEZYJSKI – stir – fry na bazie kaszy pęczak, imbiru i chrupkich warzyw podawany z szaszłykiem  z tofu, ananasa i karmelizowanej cebuli. Podawana z indonezyjskim sosem fistaszkowym oraz piklami z warzyw sezonowych. (opcja GF)

BIAŁORUSKI – tradycyjna babka ziemniaczana,  czyli zapiekanka kresowa na bazie ucieranych ziemniaków. Podawana z sosem z grzybów leśnych i surówką z kiszonej kapusty. (GF)

Sałatki azjatyckie

NA BAZIE MAKARONU RYŻOWEGO – świeże zioła, prażony sezam, dymka, szpinak, tofu marynowane, marchewka, biała rzodkiew, imbir marynowany, ogórek, kiełki fasoli mung, słodki sos chilli (opcja GF)

NA BAZIE MAKARONU SOBA – świeża kolendra, marchewka, szpinak, tofu, dymka, groszek, cukrowy por, prażone fistaszki, limonka, sos hoisin

Desery

Przy barze każdego dnia różne ciasta a na stałe:

TAPIOKA – puding z musem mango (GF)

CHIA – czekoladowy puding z musem daktylowym (GF)

! płatność tylko gotówką !

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s